Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g83g23kcal0.5g5g0.2g2.1g
Oliiviöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 250g359kcal24.1g5.1g27.1g0.5g
Tomaattimurska 100g29kcal0.6g5.3g0.2g1.9g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g209g52kcal2.7g8.8g0.4g0g
Soijakastike 6.3g3.8kcal0.3g0.6g0g0g
Punaviini 42g29kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1660g1191kcal61.2g64.6g69.2g13.6g
Valittu annoskoko830g595kcal30.6g32.3g34.6g6.8g
Annoskoko puolitettuna415g298kcal15.3g16.2g17.3g3.4g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424