Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4003g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 534g205kcal5.3g36.8g1.1g13.3g
Kaali, paistettu 367g300kcal4.6g15.6g22.7g8g
Sipuli, paistettu 167g169kcal2.2g8.1g13.7g2.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g53g56kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria667g867kcal80.1g7.3g59.4g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 2335g1279kcal37.1g306.1g4g19.8g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g100g394kcal3g20g34g0g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos67g480kcal0.3g0.3g53.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16600g7537kcal275g811g377.6g93.8g
Valittu annoskoko8300g3769kcal137.5g405.5g188.8g46.9g
Annoskoko puolitettuna4150g1884kcal68.8g202.8g94.4g23.5g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777