Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki404g323kcal52.5g8.1g8.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 404g534kcal10.6g12.9g48.5g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8.1g33kcal0g8.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g14g4.4kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1664g1789kcal126.2g61g113.2g0g
Valittu annoskoko832g895kcal63.1g30.5g56.6g0g
Annoskoko puolitettuna416g447kcal31.6g15.3g28.3g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803