Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki4039g3231kcal525g80.8g80.8g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 4039g5343kcal106.2g129.2g484.7g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 81g328kcal0g80.7g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g141g44kcal0g14.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16640g17892kcal1262.4g609.6g1131g0g
Valittu annoskoko8320g8946kcal631.2g304.8g565.5g0g
Annoskoko puolitettuna4160g4473kcal315.6g152.4g282.8g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803