Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)248g67kcal3.2g11.9g0.5g4.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu4.2g4.4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Sokeri 1.7g7.1kcal0g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.7g26kcal0.8g5.4g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g8.4g18kcal1.2g1.8g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 559g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1666g320kcal11g43g11g9.2g
Valittu annoskoko833g160kcal5.5g21.5g5.5g4.6g
Annoskoko puolitettuna417g80kcal2.8g10.8g2.8g2.3g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330