Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 5047g911kcal28.3g126.2g20.2g35.3g
Vesi2523g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g365g1021kcal69.3g0g80.2g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow73g190kcal7.3g7.3g14.6g1.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g337g91kcal4.4g16.1g0.7g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16688g4424kcal218.6g299.2g231.4g84.4g
Valittu annoskoko8344g2212kcal109.3g149.6g115.7g42.2g
Annoskoko puolitettuna4172g1106kcal54.7g74.8g57.9g21.1g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615