Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl742g965kcal97.2g2.2g61.6g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl1349g5396kcal0g1348.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.1315g4603kcal174.9g894.3g31.6g50g
Leivinjauhe 45g79kcal2.3g17g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g45g180kcal0g44.5g0g0g
Voi ingman675g4856kcal0g0g539.6g0g
Maito,rasvaton (valio)675g223kcal22.3g33g0g0g
Maito,rasvaton (valio)1349g445kcal44.5g66.1g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl675g2698kcal0g674.5g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g135g453kcal0.1g110.6g0g0g
Raparperi 1349g454kcal9.3g74.2g1.3g18.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16704g40703kcal701.2g6530.6g1268.2g138.2g
Valittu annoskoko8352g20351kcal350.6g3265.3g634.1g69.1g
Annoskoko puolitettuna4176g10176kcal175.3g1632.7g317.1g34.6g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129034