Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)7159g9020kcal787.5g21.5g644.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g477g3484kcal4.8g4.8g381.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g716g4295kcal171.8g47.2g386.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16704g33599kcal1928.2g147g2825.4g0g
Valittu annoskoko8352g16800kcal964.1g73.5g1412.7g0g
Annoskoko puolitettuna4176g8400kcal482.1g36.8g706.4g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780