Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1376g1048kcal25.9g213.3g2.8g13.8g
Vesi, vesijohtovesi 5005g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 465g152kcal2.9g25.9g0.9g11.9g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g100g30kcal1g4g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Hirvenjauheliha oma saalis1051g1177kcal231.2g0g31.5g0g
Emmental juustoraaste, lidl250g921kcal72.6g0g70.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16720g6716kcal670.2g497.2g211.6g55.2g
Valittu annoskoko8360g3358kcal335.1g248.6g105.8g27.6g
Annoskoko puolitettuna4180g1679kcal167.6g124.3g52.9g13.8g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312