Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4500g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 2250g1047kcal11.2g189g4.5g42.7g
Raparperi 900g303kcal6.2g49.5g0.9g12.6g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g540g1944kcal64.8g378g13g21.6g
Sokeri 180g731kcal0g179.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16740g8049kcal164.4g1592.6g36.8g153.8g
Valittu annoskoko8370g4025kcal82.2g796.3g18.4g76.9g
Annoskoko puolitettuna4185g2012kcal41.1g398.2g9.2g38.5g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483