Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 26g6.3kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 26g9kcal1.2g0.5g0.1g0.7g
Kasvisliemikuutio, Knorr1g2.9kcal0.1g0.1g0.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)21g33kcal0.6g0.6g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana168g109kcal5g4.6g7.2g3g
Valittu annoskoko84g54kcal2.5g2.3g3.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna42g27kcal1.3g1.2g1.8g0.8g
Arvot/100g100g65kcal3g2.7g4.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139