Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g47g156kcal5.6g30.7g1.1g3.8g
Grahamjauho 2.8g9kcal0.3g1.7g0.1g0.3g
Siirappi 2.1g6.2kcal0g1.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.1g6.7kcal0.6g0.1g0.4g0.6g
Seesaminsiemen, kuorineen 1.7g11kcal0.4g0.1g1g0.2g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.6g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g405kcal14.4g68.2g7.8g10.2g
Valittu annoskoko85g203kcal7.2g34.1g3.9g5.1g
Annoskoko puolitettuna43g101kcal3.6g17.1g2g2.6g
Arvot/100g100g239kcal8.5g40.2g4.6g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010