Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g350g1136kcal83.9g171.3g3.5g41.9g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Chili paprika punainen35g14kcal0.7g3.1g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g18g57kcal1.7g8.7g1.7g1.7g
Kardemumma, annos 2g2.3g7.2kcal0.3g1.6g0.2g0.7g
Neilikka, annos 4g4.7g17kcal0.2g3.7g0.2g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g18g106kcal1.2g10.2g6.1g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g41g30kcal1.8g5.3g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g23g200kcal0g0g23.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 233g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g3234kcal185.6g424.2g70.8g92.8g
Valittu annoskoko840g1617kcal92.8g212.1g35.4g46.4g
Annoskoko puolitettuna420g808kcal46.4g106.1g17.7g23.2g
Arvot/100g100g193kcal11g25.2g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830