3 raaka-aineen juustokakku

Mitä tarvitaan

15 cm pyöreä kakkuvuoka
sähkövatkain
3 kananmunaa
120 g valkosuklaata
120 g tuorejuustoa

Vaiheet

1. Esilämmitä uuni 170-asteiseksi.

Erottele keltuaiset ja laita valkuaiset isoon kulhoon jääkaappiin odottamaan marengin tekoa.

2. Laita murusteltu suklaa isoon kulhoon.

Sulata se vesihauteessa n. 60-asteen lämpötilassa.

Lisää sitten tuorejuusto ja sekoita.

Ota kulho pois lämmöltä ja lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla.

3. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes kulhon voi kääntää ympäri eikä vaahto putoa alas.

4. Lisää näin saadusta marengista 1/3 tuorejuustosekoitteeseen ja sekoita hyvin.

Sitten lisää loput marengista, puolet kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen
5. Kostuta leivinpaperi ruokaöljyllä ja vuoraa sillä kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja kolauta vuokaa hieman pöytää vasten niin että ilmakuplat lähtevät.

6. Aseta kakkuvuoka syvään uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä uunivuokaan.

Paista 170 asteessa 15 min, sitten 160 asteessa 15 min. Lopuksi käännä lämpö nollille ja anna kakun paistua ”jälkilämmöissä” vielä 15 min.

7. Anna kakun jäähtyä ritilällä

8. Voit tarjoilla kakun uunituoreena tai jääkaapissa jäähdytettyn

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Laiskuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu360g454kcal39.6g1.1g32.4g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton240g384kcal19.2g9.6g31.2g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g240g1342kcal20.2g132g81.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g4358kcal158g285.4g290.4g0g
Valittu annoskoko840g2179kcal79g142.7g145.2g0g
Annoskoko puolitettuna420g1090kcal39.5g71.4g72.6g0g
Arvot/100g100g259kcal9.4g17g17.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433952