Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g38g40kcal3g6.3g0.2g0.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1920g1455kcal35.9g296.1g3.8g19.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g2400g672kcal14.4g142.8g4.8g60g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g480g336kcal0g19.2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)1200g1020kcal12g42g84g0g
Kasvisliemikuutio 106g322kcal10g14.3g24.8g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 1920g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 96g329kcal9.8g67.2g1.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g8477kcal176.4g1198.8g238.6g178.4g
Valittu annoskoko8400g4238kcal88.2g599.4g119.3g89.2g
Annoskoko puolitettuna4200g2119kcal44.1g299.7g59.7g44.6g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445