Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1750g298kcal7g43.7g10.5g12.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g1250g250kcal7.5g41.2g3.7g0g
Purjosipuli 1000g229kcal18.1g24g2g21g
Porkkana, keskikokoinen 65g1000g280kcal6g59.5g2g25g
Maa-artisokka 2000g911kcal10g164g4g80g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1000g600kcal10g45g40g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa400g1200kcal92g0g92g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g7534kcal301.2g754.8g308.4g276.4g
Valittu annoskoko8400g3767kcal150.6g377.4g154.2g138.2g
Annoskoko puolitettuna4200g1884kcal75.3g188.7g77.1g69.1g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090