Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 5250g11626kcal918.7g0g892.5g0g
Sipuli (kuorittu)840g227kcal10.9g40.3g1.7g14.3g
Kauralese 350g1260kcal63g159.6g27g61.3g
Kananmuna kuoreton 840g1198kcal105g2.5g86.1g0g
Gouda juusto840g3612kcal226.8g0g294g0g
Voi 140g1016kcal1.7g0.6g113.8g0g
Oliiviöljy 140g1238kcal0g0g140g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g40353kcal2652.2g406g3110.2g151.2g
Valittu annoskoko8400g20176kcal1326.1g203g1555.1g75.6g
Annoskoko puolitettuna4200g10088kcal663.1g101.5g777.6g37.8g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272