Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 64g19kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Voi 3.2g23kcal0g0g2.6g0g
Kesäkurpitsa zucchini 642g116kcal3.6g16.1g2.6g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 64g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g48g135kcal9.2g0g10.6g0g
Basilika, tuore 16g4.4kcal0.5g0.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1683g603kcal28.8g39.8g32g12g
Valittu annoskoko842g301kcal14.4g19.9g16g6g
Annoskoko puolitettuna421g151kcal7.2g10g8g3g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015