Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3731g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis3998g4477kcal879.4g0g119.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g107g778kcal1.1g1.1g85.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 133g457kcal13.6g93.3g1.6g4.7g
Sipuli (kuorittu)293g79kcal3.8g14.1g0.6g5g
Ketsuppi, Heinz187g192kcal1.7g45g0.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16896g11968kcal1799.2g307g415.2g23.8g
Valittu annoskoko8448g5984kcal899.6g153.5g207.6g11.9g
Annoskoko puolitettuna4224g2992kcal449.8g76.8g103.8g6g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079