Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g500g1650kcal60g330g12g41g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu50g271kcal12.3g8.9g23g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1695g4428kcal149.6g706.2g120.6g86g
Valittu annoskoko848g2214kcal74.8g353.1g60.3g43g
Annoskoko puolitettuna424g1107kcal37.4g176.6g30.2g21.5g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152