Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali7215g1522kcal86.6g245.3g14.4g151.5g
Oliiviöljy 406g3589kcal0g0g405.9g0g
Inkivääri, tuore, silputtu90g72kcal1.6g16.1g0.7g1.8g
Valkosipuli 180g195kcal14.3g29.4g1.1g3.8g
Soijakastike 180g109kcal9.3g17.1g0.1g0g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 18g51kcal2g6.9g0.6g4.8g
Ruohosipuli, tuore361g97kcal5.1g13.7g2.2g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16992g11272kcal237.8g657g850g331.8g
Valittu annoskoko8496g5636kcal118.9g328.5g425g165.9g
Annoskoko puolitettuna4248g2818kcal59.5g164.3g212.5g83g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764