Hiivaleipä

7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
n. 4,5 dl vettä (oltava 42-asteista)

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet, ei saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää, joten älä lisää enempää jauhoja.

Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä, kunnes taikina on löysää.

Jätä taikina peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi.

Laita kattila tms. uunia kestävä korkea ja kannellinen astia kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225*C.

Taittele valmis taikina nyssäkäksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis.

Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta.

Leipä on valmis, kun se on paahtuneen ruskettunut pinnalta.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4230g14516kcal431.1g2961.3g50.8g148.1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g93g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4184g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17024g29031kcal862.2g5922.6g101.6g296.2g
Valittu annoskoko8512g14516kcal431.1g2961.3g50.8g148.1g
Annoskoko puolitettuna4256g7258kcal215.6g1480.7g25.4g74.1g
Arvot/100g100g171kcal5.1g34.8g0.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=376019