Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 1999g5557kcal531.5g0.4g384.8g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g1499g1619kcal54g314.8g13.5g19.5g
Kananmuna 50g(kpl)750g944kcal82.5g2.2g67.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2499g825kcal82.5g122.4g0g0g
Sipuli 275g83kcal3.4g13.2g0.5g4.7g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g5g11kcal0.5g1.9g0.2g0g
Puolukka 999g388kcal4.4g68g5g26g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g500g1949kcal0g489.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17080g22753kcal1517.6g2025.2g943g100.4g
Valittu annoskoko8540g11376kcal758.8g1012.6g471.5g50.2g
Annoskoko puolitettuna4270g5688kcal379.4g506.3g235.8g25.1g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385