Lammasminttukeitto

Pilko 700 g rasvatonta lampaanlihaa 1,5 sentin kokoisiksi kuutioiksi sekä yksi isohko sipuli.

Lämmitä kattilassa tai padassa 4 rkl oliiviöljyä, lisää siihen hyppysellinen chilirouhetta hetkeksi hautumaan, lisää sitten joukkoon lihapalat ja sipuli ja paista niitä viitisen minuuttia.

Lisää sitten joukkoon ruokalusikallinen paprikajauhetta, pari teelusikallista suolaa, kaksi ruokalusikallista tomaattipyrettä ja 1,5 litraa vettä.

Anna kiehua hiljalleen tunti.

Lisää sitten joukkoon 70 gr (punnittu kuivana) nuudeleita.

Keitä niitä muutama minuutti ja lopuksi lisää joukkoon pilkottua tuoretta minttua ja yhden sitruunan mehu.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g83g30kcal0.5g5g0.9g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)23g84kcal1.9g19.9g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree, annos 125g8.4g6.2kcal0.4g1.1g0g0.1g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )6.6g59kcal0g0g6.6g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Lampaanlihan, vähärasvainen233g427kcal44.3g0g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1710g1214kcal94.2g52g71g0.2g
Valittu annoskoko855g607kcal47.1g26g35.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna428g304kcal23.6g13g17.8g0.1g
Arvot/100g100g71kcal5.5g3g4.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31342