Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1005g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)301g60kcal0g19.6g0g0g
Valkopippuri 20g57kcal2.1g8.5g0.4g5.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g1608g1029kcal56.3g3.2g401.9g0g
Voi 5024g36441kcal59.8g20.1g4084.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton603g127kcal1.8g9.6g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17120g75427kcal240g122g8972.8g11.8g
Valittu annoskoko8560g37713kcal120g61g4486.4g5.9g
Annoskoko puolitettuna4280g18857kcal60g30.5g2243.2g3g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164