Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5402g1140kcal64.8g183.7g10.8g113.4g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Voi 50g366kcal0.6g0.2g41g0g
Jauheliha, sika-nauta 1441g3190kcal252.1g0g244.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu432g545kcal47.5g1.3g38.9g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)360g288kcal3.6g16.2g25.2g0g
Ohrasuurimo 612g1973kcal50.5g386.6g12.2g46.5g
Siirappi 72g217kcal0.1g53.4g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7.2g20kcal0.8g2.8g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g15576kcal844.6g1305.6g747.2g329.8g
Valittu annoskoko8568g7788kcal422.3g652.8g373.6g164.9g
Annoskoko puolitettuna4284g3894kcal211.2g326.4g186.8g82.5g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649