Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g6000g6480kcal1170g0g204g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)440g119kcal5.7g21.1g0.9g7.5g
Voi, 1 tl, 5 g200g1460kcal2g2g160g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g280g980kcal30.8g1.4g89.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g18122kcal2418.8g55.2g909.6g19.2g
Valittu annoskoko8568g9061kcal1209.4g27.6g454.8g9.6g
Annoskoko puolitettuna4284g4531kcal604.7g13.8g227.4g4.8g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993