Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2546g687kcal33.1g122.2g5.1g43.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu43g45kcal3.4g7g0.3g0.9g
Rypsiöljy 43g382kcal0g0g43.1g0g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 79g271kcal8.1g55.4g0.9g2.8g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g86g186kcal11.9g18.6g7.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 5753g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g3287kcal113g442.4g113.2g94g
Valittu annoskoko8568g1644kcal56.5g221.2g56.6g47g
Annoskoko puolitettuna4284g822kcal28.3g110.6g28.3g23.5g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330