Kana-Waldorf

Laita kanan nahattomat fileet pannulle, niin että mahtuvat yhteen kerrokseen yhdessä neljään palaan leikatun sipulin ja 5 mustapippurin kanssa.

Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen alenna lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kiehuu.

Kypsennä kunnes kana on läpikypsää, n. 15-18 minuuttia.

Kaada liemi pois ja kuivaa fileet.

Leikkaa fileet poikkisyin n. 2.5cm leveiksi suikaleiksi.

Pistä sivuun.

Siisti selleristä huonot kohdat.

Leikkaa varret kolmeen osaan ja jatka leikaten julienneksi (kuin tulitikuiksi).

Pistä sivuun.

Leikkaa omena (Granny Smith) neljäksi lohkoksi ja poista siemenkota, mutta älä kuori.

Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi.

Kaada suikaleet salaattikulhoon ja purista omenan päälle sitruunamehua.

Jätä odottamaan.

Leikkaa endiivit julienneiksi.

Sekoita vihannekset ja kanasuikaleet keskenään ja sekoita omenoiden kanssa.

Kuutioi salotti pieneksi.

Sekoita etikat, oliiviöljy, salottisipuli ja sinappi pienessä kupissa.

Sekoita kastike salaattiin, jauha päälle maun mukaan mustapippuria ja tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 306 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanan Rintafile4198g4324kcal969.8g50.4g63g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka420g46kcal4.6g4.6g0.8g4.2g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 1679g546kcal2.4g111.5g1.5g25.5g
Endiivi, annos 50g1399g238kcal17.5g46.9g2.8g43.4g
Oliiviöljy 189g1671kcal0g0g188.9g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)157g32kcal0g10.2g0g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g53g50kcal0.6g9.6g0g0g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g350g252kcal8.7g58.8g0.3g0g
Dijonsinappi, Maille, Original18g12kcal0.7g1.4g0.5g0.5g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 105g23kcal0.3g1.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g14388kcal2009.2g590.2g515.6g147.4g
Valittu annoskoko8568g7194kcal1004.6g295.1g257.8g73.7g
Annoskoko puolitettuna4284g3597kcal502.3g147.6g128.9g36.9g
Arvot/100g100g84kcal11.7g3.4g3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306378