Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2663g1225kcal85.2g127.8g40g0g
Hiiva 266g198kcal34.9g2.9g1.1g18.4g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 213g642kcal0.2g157.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 346g1119kcal100.4g24.2g69.2g105.9g
Ruisjauho (Rainbow)2131g6818kcal213.1g1342.3g49g298.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2077g7128kcal211.7g1454.2g24.9g72.7g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl533g4794kcal0g0g532.7g0g
Puolukka 320g124kcal1.4g21.7g1.6g8.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17152g44098kcal1293.8g6262g1437g1007.2g
Valittu annoskoko8576g22049kcal646.9g3131g718.5g503.6g
Annoskoko puolitettuna4288g11025kcal323.5g1565.5g359.3g251.8g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600