Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g11g0.1kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 22g114kcal0.9g11.7g6.8g1.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g4.4g2.8kcal0.2g0g1.1g0g
Sokeri 5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Kuohukerma (Ingman)44g150kcal1g1.4g15.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana173g575kcal4.2g36.8g46.6g2.4g
Valittu annoskoko87g287kcal2.1g18.4g23.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna43g144kcal1.1g9.2g11.7g0.6g
Arvot/100g100g332kcal2.4g21.2g26.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916