Jossun helppo karjalanpaisti

Käytin oikeasti tässä herra Snellmanin Aito karjalanpaistilihaa, mutta käy mikä tahansa muukin karjalanpaistiliha ohjeeseen.

Olin hankkinut patajuureksia ja nyt kokeilin niitä kun muistin niiden olemassaolon.

Muutenhan karjalanpaisti on älyttömän helppo kenen tahansa tehdä, jopa tumpelommankin.

Lihat laitetaan pataan, vettä niin paljon että lähes lihat peittyvät.

Laitoin sitten päälle patajuurekset, ne olivat jonkin verran paakkuuntuneet jäästä joten pyrin rikkomaan ne tasaisemmin sekaan.

Koska rakastan sipulia, heitin sekaan myös sipulikuutioita pakkasesta.

Laitoin n. 175 asteeseen uunin keskiosaan 3 tunniksi.

Hyvää ja mureata tuli, vaikkei nämä ole parhaita paloja kuulemma, lihatiskiltä saa paremmat ja vähän halvemmat.

Mutta älyn helppo tämä oli tehdä ja hyvää tuli, sekä kasvispitoisempaa.

Laakerinlehden saa laittaa myös jos tykkää.

Itse en ole tottunut sitä käyttämään.

Liha-annos oli pienehkö, mutta sinkulle riittävä muutaman päivän annos.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Karjalanpaisti 500g (Hk), annos 500g4505g7658kcal900.9g0g450.5g0g
Patajuurekset 2013 (Apetit), annos 400g3604g1081kcal32.4g173g7.2g86.5g
Sipulikuutiot, pakaste (Rainbow), annos 50g451g104kcal4.5g17.1g0.5g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 18g50kcal2g6.9g0.6g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17208g17786kcal1879.6g394g917.6g182.6g
Valittu annoskoko8604g8893kcal939.8g197g458.8g91.3g
Annoskoko puolitettuna4302g4447kcal469.9g98.5g229.4g45.7g
Arvot/100g100g103kcal10.9g2.3g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384283