Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4503g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1501g450kcal15g90.1g3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1201g1993kcal228.2g0g120.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 360g1148kcal87.8g164.6g6.8g32.1g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 600g799kcal50.7g105.7g12g30g
Porkkana 300g98kcal1.9g16.7g0.6g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17232g9155kcal779g782.4g286.2g145.2g
Valittu annoskoko8616g4578kcal389.5g391.2g143.1g72.6g
Annoskoko puolitettuna4308g2289kcal194.8g195.6g71.6g36.3g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413