Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 75g31kcal0.8g3.1g0.6g2.8g
Voi 98g709kcal1.2g0.4g79.4g0g
Suklaa tumma 301g1552kcal11.7g160.1g93.2g15.9g
Vehnäjauho puolikarkea 53g181kcal5.4g36.8g0.6g1.8g
Sokeri 113g457kcal0g112.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 225g322kcal28.2g0.7g23.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1728g6502kcal94.6g627.4g393.8g41g
Valittu annoskoko864g3251kcal47.3g313.7g196.9g20.5g
Annoskoko puolitettuna432g1626kcal23.7g156.9g98.5g10.3g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353