Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g3595g11684kcal862.8g1761.6g36g431.4g
Sipuli (kuorittu)479g129kcal6.2g23g1g8.1g
Sipuli (kuorittu)479g129kcal6.2g23g1g8.1g
Valkosipuli 240g260kcal18.9g39.1g1.4g5g
Chili paprika punainen360g144kcal7.2g32.4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g180g584kcal18g89.9g18g18g
Kardemumma, annos 2g24g75kcal2.6g16.3g1.7g6.7g
Neilikka, annos 4g48g175kcal1.7g38.2g1.7g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g180g1086kcal12.2g104.6g62.9g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g419g310kcal18.9g54.1g0.8g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g240g2054kcal0g0g239.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 2397g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g33259kcal1909.4g4364.4g728.4g954.6g
Valittu annoskoko8640g16629kcal954.7g2182.2g364.2g477.3g
Annoskoko puolitettuna4320g8315kcal477.4g1091.1g182.1g238.7g
Arvot/100g100g193kcal11g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830