Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 28g199kcal0.2g0.1g22.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen280g92kcal9.2g13.7g0g0g
Hiiva 28g21kcal3.7g0.3g0.1g1.9g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)168g554kcal45.4g0g40.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 364g1249kcal37.1g254.8g4.4g12.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1736g4231kcal191.2g537.8g134.4g29.2g
Valittu annoskoko868g2116kcal95.6g268.9g67.2g14.6g
Annoskoko puolitettuna434g1058kcal47.8g134.5g33.6g7.3g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570