Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 3506g543kcal44.9g42.1g7g52.6g
Sipuli 386g117kcal4.8g18.5g0.8g6.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Kevytkerma1402g1683kcal44.9g63.1g140.2g0g
Valkoviini kuiva 701g481kcal2.2g4.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2103g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g175g158kcal5.3g6.1g12.3g1.2g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g281g701kcal61.7g2.8g49.1g0g
Rypsiöljy 70g620kcal0g0g70.1g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g7g16kcal0.8g2.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17360g8694kcal333.6g288.2g559.8g122g
Valittu annoskoko8680g4347kcal166.8g144.1g279.9g61g
Annoskoko puolitettuna4340g2174kcal83.4g72.1g140g30.5g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402