Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)77g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g700g420kcal10.5g91g0.7g6.3g
Oliiviöljy 140g1238kcal0g0g140g0g
Tomaattimurska 4479g1317kcal25.1g237.4g9g85.1g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)126g126kcal9.4g21.4g0.6g2.6g
Sokeri 17g68kcal0g16.8g0g0g
Suola, annos 3g7.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 336g91kcal10.5g3.6g2.7g5.4g
Vesi2799g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17360g6560kcal113g747.8g306.4g201.4g
Valittu annoskoko8680g3280kcal56.5g373.9g153.2g100.7g
Annoskoko puolitettuna4340g1640kcal28.3g187g76.6g50.4g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766