Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 3377g7376kcal617.3g0g550.4g0g
Sipuli 225g68kcal2.8g10.8g0.5g3.8g
Valkopippuri 16g45kcal1.6g6.7g0.3g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 4502g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g146g41kcal0.9g8.7g0.3g3.7g
Lanttu, keitetty, suolaa 135g40kcal1.4g6.3g0.4g2.5g
Peruna, keskikokoinen 60g270g162kcal4.1g35.1g0.3g2.4g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17388g15462kcal1256.2g135.2g1104.4g33g
Valittu annoskoko8694g7731kcal628.1g67.6g552.2g16.5g
Annoskoko puolitettuna4347g3866kcal314.1g33.8g276.1g8.3g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392