Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 22g30kcal4.1g0g1.5g0g
Makaroni (myllynparas raaka)14g48kcal1.8g9.5g0.3g0.4g
Tomaattimehu Marli27g4kcal0.3g0.9g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g16g9kcal0.5g1.1g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.1g7.9kcal0g0g0.9g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%5.5g15kcal1.6g0.1g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g236kcal16.8g24.8g7.8g0.8g
Valittu annoskoko87g118kcal8.4g12.4g3.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna44g59kcal4.2g6.2g2g0.2g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.2g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322