Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 35g5.5kcal0.5g0.4g0.1g0.5g
Sipuli 3.9g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Kevytkerma14g17kcal0.5g0.6g1.4g0g
Valkoviini kuiva 7g4.8kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g1.8g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g2.8g7kcal0.6g0g0.5g0g
Rypsiöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g87kcal3.4g2.6g5.6g1.2g
Valittu annoskoko87g44kcal1.7g1.3g2.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna44g22kcal0.9g0.7g1.4g0.3g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.5g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402