Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g7g4.2kcal0.1g0.9g0g0.1g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Tomaattimurska 45g13kcal0.3g2.4g0.1g0.9g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Sokeri 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 3.4g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g66kcal1.2g7.4g3g2.2g
Valittu annoskoko87g33kcal0.6g3.7g1.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna44g17kcal0.3g1.9g0.8g0.6g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.2g1.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766