Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4g36kcal0g0g4g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g35g41kcal2.9g5.8g0.7g1.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g6.5g20kcal1.1g3.5g0.2g0.8g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g0.9g3.1kcal0.2g0.4g0.2g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 1.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g1.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Persilja 1.4g0.4kcal0g0g0g0.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g2.9g19kcal0.6g0.1g1.7g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g4.3g13kcal0.7g2.3g0.1g0.6g
Rypsiöljy 6.5g58kcal0g0g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g397kcal11.8g26.8g26.8g7.4g
Valittu annoskoko87g198kcal5.9g13.4g13.4g3.7g
Annoskoko puolitettuna44g99kcal3g6.7g6.7g1.9g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.3g15.3g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413