Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)75g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0.1g0.1g4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g7.5g45kcal1.8g0.5g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g352kcal20.4g1.6g29.8g0g
Valittu annoskoko88g176kcal10.2g0.8g14.9g0g
Annoskoko puolitettuna44g88kcal5.1g0.4g7.5g0g
Arvot/100g100g201kcal11.7g0.9g17g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780