Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu80g100kcal8.8g0.2g7.2g0g
Sokeri 169g687kcal0g169.2g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos209g711kcal5.2g169.5g1g0g
Leivinjauhe 6.6g12kcal0.3g2.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g100g717kcal1g1g79.7g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 133g114kcal4.1g5.8g8g0g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.7g0g
Sokeri 28g113kcal0g27.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.7g10kcal0.1g2.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1744g5099kcal48.2g772.4g199.4g0g
Valittu annoskoko872g2549kcal24.1g386.2g99.7g0g
Annoskoko puolitettuna436g1275kcal12.1g193.1g49.9g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813