Omenapiirakka

-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Peppi87

Peppi87 sanoi...

Helppo ja nopea. :)

maanantai 12.01.2009 klo 12:07

AineksetMääräEnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g3200g14720kcal192g1440g928g32g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g240g936kcal0.5g232.8g0g0g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)800g2560kcal88g504g22.4g96g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen320g1280kcal22.4g6.4g128g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4160g1605kcal6.7g339.5g3.7g62.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17440g42202kcal619.2g5045.4g2164.2g380.8g
Valittu annoskoko8720g21101kcal309.6g2522.7g1082.1g190.4g
Annoskoko puolitettuna4360g10551kcal154.8g1261.4g541.1g95.2g
Arvot/100g100g242kcal3.6g28.9g12.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96751