Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g160g88kcal5g10.3g3.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi35g99kcal3.2g2.5g8.1g0g
Kukkakaali 3173g763kcal57.4g69.8g9.5g73g
Palvikinkku HK 3%561g561kcal100.9g2.8g16.8g0g
Vesi4807g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g3022kcal333g170.8g75.2g146g
Valittu annoskoko8736g1511kcal166.5g85.4g37.6g73g
Annoskoko puolitettuna4368g756kcal83.3g42.7g18.8g36.5g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830