Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini32g111kcal27.3g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton398g84kcal1.2g6.4g0g0.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 3185g2043kcal101.9g153.5g111.5g0.3g
Kananmuna, keitetty 1911g2726kcal238.9g5.7g195.9g0g
Sipuli (kuorittu)637g172kcal8.3g30.6g1.3g10.8g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g2389g3105kcal582.8g35.8g54.9g0g
Tilli mauste73g13kcal1g0.7g0.6g0g
Ruohosipuli, tuore112g30kcal1.6g4.2g0.7g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g16567kcal1926g473.8g729.8g25.4g
Valittu annoskoko8736g8284kcal963g236.9g364.9g12.7g
Annoskoko puolitettuna4368g4142kcal481.5g118.5g182.5g6.4g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121