Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 200g152kcal3.7g30.8g0.4g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g50g35kcal0g2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)125g106kcal1.2g4.4g8.7g0g
Kasvisliemikuutio 11g34kcal1g1.5g2.6g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1750g883kcal18g125g24.6g18.8g
Valittu annoskoko875g441kcal9g62.5g12.3g9.4g
Annoskoko puolitettuna438g221kcal4.5g31.3g6.2g4.7g
Arvot/100g100g50kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445