Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha6400g10624kcal1216g0g640g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g160g166kcal12.6g26.1g1g3.2g
Chili paprika punainen360g144kcal7.2g32.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 960g1205kcal105.6g2.5g86.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g240g1752kcal2.4g2.4g192g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 640g1455kcal89.6g10.9g115.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17520g30693kcal2866.8g148.6g2069.6g6.4g
Valittu annoskoko8760g15346kcal1433.4g74.3g1034.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna4380g7673kcal716.7g37.2g517.4g1.6g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918